Wat is zo belangrijk van Bindweefsel (Fascia)

Gepubliceerd op 6 april 2019 om 15:29

Fascie (Latijn: fascia) is een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Fascie bestaat uit vezels van collageen.

Fascia therapie / fascia behandelingen – de nieuwste ontwikkelingen voor in de praktijk!

Fascia of fascie – weefsel is eeuwenlang weggeschrapt door wetenschappers om de werking van de spieren en botten beter te begrijpen.

Er werd gedacht dat de fascia een soort “sok/kous” was om de spieren zonder enige verdere functies.

Pas sinds de afgelopen decennia begint het besef te komen dat de fascia een belangrijke rol speelt in het lichaam en haar communicatie. Je zou het kunnen zien als beweegbare lijm/elastiekjes die de lagen en structuren met elkaar verbinden. Elk weefsel in het lichaam heeft zijn eigen fascia.

Fascia helpt ons het lichaam als geheel te begrijpen Het lichaam is vrij ongelooflijk.

Als je een balletdanser, een gymnast, een drummer of een bepaald Zweeds voetbalprofiel neemt en hun beweging, gevoel, timing bestudeert, is het gemakkelijk om gefascineerd te zijn door hoe snel het is.

Wanneer we hieraan toevoegen wat we vandaag van het lichaam weten, hebben we ongeveer 37 biljoen cellen en 100.000 eiwitten, enzymen en hormonen die in een mum van tijd met elkaar interageren om het lichaam te beheersen en te beheren. We weten ook dat er elke minuut 40 tot 100.000 nieuwe cellen worden gemaakt.

Hoe gebeurt het? Hoe werkt het lichaam echt? Hoe combineren we deze elementen tot een geheel?

Sinds Descartes in de 17e eeuw hebben we de delen uit elkaar gehaald en bestudeerd, wat ons veel over het lichaam en de natuur heeft geleerd, tot het kleinste deeltje.

Maar in de natuurkunde wat voortdurend het universum onderzoekt, moet deze microkennis altijd met het universum in het algemeen werken. In termen van biologie gaat veel van wat we nu over het lichaam weten niet samen met het oude model.

Het universum dat we als een geheel zien, samengesteld uit delen die integreren - maar als het op het lichaam aankomt, zien we nog steeds de delen en hebben we de neiging een algemeen perspectief te vermijden.

Wij geloven dat een oppervlakkige verwonding geneest, maar we vinden het moeilijk te geloven dat een wond van binnen geneest.

We hebben moeite om te begrijpen dat hoe je eet, beweegt en leeft, ook van invloed is op hoe je je voelt - en we hebben het moeilijkst om te begrijpen dat het hoofd en het lichaam daadwerkelijk met elkaar zijn verbonden en dat je gedachten je fysieke gezondheid beïnvloeden.

Zie ook voor verdere informatie over deze nieuwe inzichten: https://www.atlasbalans.com/

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.