Effectieve samenwerking met samenhorigheidsgevoel

Gepubliceerd op 12 juli 2019 om 07:29

HSM (Het SamenwerkingsModel)

Het HSM-model is gebaseerd op een grotere samenwerking tussen leiding en medewerkers en tussen medewerkers onderling. Door een betere en effectievere samenwerking wordt het saamhorigheidsgevoel versterkt, wat zal resulteren in een hogere productiviteit.

Het model staat voor “werkondernemerschap”. Dit betekent dat iedere werknemer binnen uw organisatie een “eigenheid “ gaat vormen met zijn eigen verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid.

Met dit model verbeteren we de communicatie binnen uw organisatie zonder de hiërarchische structuur te doorbreken. Hierdoor wordt de betrokkenheid van uw personeel vergroot en zult u kosten besparen op primaire en secundaire processen.

Alles begint met een idee.


Tijdens de uitwerkingsfase komt het idee tot leven door directe communicatie tussen u als ondernemer en uw medewerkers. Vervolgens zal worden overgegaan tot uitvoering.

Wanneer de communicatie tijdens deze fase verbetert, kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd. Ten slotte kan een verbeterde communicatie tussen de werkvloer en de controle-afdeling worden gebruikt om problemen snel te signaleren en op te lossen.

Door directe backward- of forwardkoppelingen worden problemen op de werkvloer voorkomen, zodat er geen onnodig grote kosten worden gemaakt.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.