Werk je nu om te leven of leef je om te werken?

Gepubliceerd op 12 juli 2019 om 07:33

Callista Roelofs, auteur van het management e-book ‘Breek uit de Waan van de Dag’. (gratis aan te vragen op www.waanbrekers.nl) heeft het over dat het niet meer gaat over de balans tussen privé en werk maar dat het meer gaat over de balans tussen inspanning en ontspanning.

Bij een gezonde balans haal je meer uit jezelf zonder dat je daar fysiek of mentaal van overbelast raakt.

Volgens Callista Roelofs ben je bij veel mentaal werk steeds druk bezig om het werk af te krijgen. Het punt is dat het nooit af is. Er is altijd meer tijd nodig dan dat er beschikbaar is. Hier zit de kern van het probleem, maar ook de oplossing.

Neem niet de hoeveelheid werk als uitgangspunt, maar de hoeveel tijd die je beschikbaar hebt. Bepaal voor jezelf hoeveel tijd je wilt werken en hoeveel tijd je wilt voor je privé om een goede balans te creëren.

Bepaal daarbij ook hoeveel tijd je ingespannen bezig kunt en wilt zijn en hoeveel tijd je aan ontspanning nodig hebt om een gezonde balans te creëren. Een belangrijk punt.

Aan de andere kant kan het werk veel energie en plezier geven zolang het voor het gevoel maar behapbaar is en de balans goed is tussen inspanning en ontspanning.

Als de inspanning en ontspanning niet meer in balans is, is het handig dit bespreekbaar te maken.

Dit kan als eerste met je partner, lekker veilig en daarbij komen daar weleens frisse ideeën en/of uiteraard op je werk met een collega of leidinggevende.

Kortom gaat erover in gesprek dat lucht op en geeft je onbewust energie. Het levert in ieder geval iets op!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.