Een stapje terug is zo gek nog niet!

Gepubliceerd op 12 juli 2019 om 07:42

Gewoon gas terug nemen en doen wat je leuk vindt

Genoeg van de stress, al die bordjes die omhoog gehouden moeten worden, de dagelijkse diversiteit die steeds meer van je vraagt waardoor je niet toekomt aan je “gewone” werk, iedereen heeft er weleens last van.

Maar bewust een stapje terug doen op de carrièreladder en een lager inkomen plus statusverlies op de koop toe nemen, die stap durven nog maar weinigen te zetten.

Mensen denken steeds meer na wat ze leuk vinden en stellen daar hoge eisen aan. Werk moet leuk zijn en ook voldoening geven.

Een stapje terug wordt gevoeld als de omgekeerde wereld. Carrière gaat immers om groei met liefst een geplande carrière pad. Het kan lastig zijn om die keuze ook daadwerkelijk te maken.

De huidige maatschappij is tegenwoordig enorm stressvol waardoor veel mensen op een bepaald moment denken dat het genoeg is. Jarenlang hebben ze al hun energie in hun werk gestoken. Meegedaan met de ontwikkelingen, innovaties, audits en kwaliteitsrondes.

Soms moest men met zelfsturende teams gaan werken en krijgen ze ook nog eens een fusie, overname of opsplitsing te verstouwen. Dan komt er een moment dat je denkt; waar doe ik het allemaal voor?

Er zijn momenten waarop je gedwongen wordt om even stil te staan doordat er iets gebeurt in je omgeving of dat je er gewoon aan toe bent. Je gaat om je heen kijken en vraagt je af: “Wat ben ik eigenlijk aan het doen? Werk ik nog met passie of is het routine geworden? Wat jaag ik na en wat lever ik daarvoor in? Heb ik geld en status ten koste van mijn plezier?

Kortom, overwegingen worden dagelijks gemaakt. Maar wordt deze ook gemaakt over je eigen werkplezier en passie. Leeftijd speelt hierbij geen rol, er zijn mensen die op jonge leeftijd al een carrière switch maken of een eigen bedrijf beginnen.

Weet dat begeleiding in dit soort overdenkingen en processen altijd beschikbaar is. Een goed gesprek of persoonlijke ontdekkingsreis kan enorm helpen bij het maken van belangrijke beslissingen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.