Is je huidige baan een uitdaging of een saaie routine?

Gepubliceerd op 6 april 2019 om 06:27

Een baan zonder uitdaging, waarin je jezelf niet meer kan ontwikkelen.

Met andere woorden: het voelt als stilstaan en het geeft geen voldoening meer. 

Als je het gevoel heb dat je stilstaat in je baan en er is totaal geen persoonlijke ontwikkeling meer in wat je dagelijks doet is het tijd om daarin iets te veranderen.

Gestrest worden door het routinematige van je werkzaamheden met steeds weer dezelfde terugkerende opdrachten en verantwoordingen is niet fijn en kan voelen of er geen uitweg mogelijk is.

Om dit gevoel of deze ervaring te veranderen is het niet altijd noodzakelijk dat het bedrijf of instelling iets moet veranderen in de bedrijfsprocessen. Je zou ook je werkstijl kunnen veranderen of mogelijk vaardigheden kunnen aanleren waardoor het werk minder eentonig wordt en je meer van je werk leert houden.

Een nieuwe benadering van het werk zou ook mogelijkheden kunnen geven om je te kwalificeren voor een andere of hogere baan binnen het bedrijf of de instelling.
Met andere woorden: zoek de uitdaging in je carrière en verlies jezelf niet in de dagelijkse eentonigheid van je werk.

Open opnieuw je ogen voor wat je doet en zoek nieuwe manieren om het werk te voltooien, zodat het nieuw en spannend wordt.
Dit betekent ook dat je jezelf opnieuw soms moet ontdekken, zodat je de gebruikelijke taken in een nieuw licht kunt oppakken.

Analyseer je dag en selecteer de taken die je leuk vindt en die je niet wilt. Zoek vervolgens naar manieren om die vervelende taken aangenamer te maken. Doe deze analyse meerdere malen waardoor je naast meer helder krijgt hoe het werk ook anders kan, meer energie krijgt.

Ga ook onderzoeken wat je verder je drijfveer is en de belangrijke waarden die je nastreeft in je werk. Werk vanuit je onderbewuste en breng ze, desnoods met een coach, naar voren. In je onderbewuste is meestal het antwoord te vinden op wat je intuïtief al aanvoelt.

Ook een gesprek met je leidinggevende kan helpen om te kijken of de organisatie je meer tegemoet kan komen in jouw waarden en drijfveren.

Of wellicht kom je dan tot de conclusie dat het tijd wordt voor iets anders. Ga daar dan mee aan de slag, en blijf niet zitten op een plek waar je waarden niet worden ingevuld. Dat gaat je alleen maar stress opleveren en energie kosten, terwijl je werk je juist ook energie zou moeten geven!

“Ga nooit verder in een baan waar je niet van geniet. Als je gelukkig bent in wat je doet, zul je van jezelf houden, zul je innerlijke vrede hebben. En als je dat hebt, samen met fysieke gezondheid, zul je hebben meer succes hebben gehad dan je je ooit had kunnen voorstellen. ” – Johnny Carson


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.